Español

Français

English

YASUNi Or Vert internet pétition:

Het Yasuni Nationaal Park in het Ecuadoraanse amazonewoud is ˇˇn van de meest rijke gebieden op deze planeet op vlak van biodiversiteit. Het is bovendien de thuis van verschillende inheemse bevolkingsgroepen, waaronder ook enkele van de laatste in vrijwillig isolement. Yasuni werd erkend door UNESCO voor zijn unieke culturele rijkdom en biologisch belang.

Het woud en de levens van zijn bewoners worden echter bedreigd door een plan om de vijfhonderd miljoen vaten olie van de ITT-reserves die zich onder het natuurreservaat bevinden, te exploiteren. Deze ontginning zal verwoestende en onomkeerbare ecologische en sociale gevolgen hebben. En dit om de wereld te voorzien van een olievoorraad gelijk aan slechts vijf dagen wereldconsumptie.

De president van Ecuador, Rafael Correa, maakte vorig jaar bekend dat hij bereid was het Yasuni natuurreservaat te beschermen in ruil voor financi‘le steun van de internationale gemeenschap. Zijn voorstel kan een revolutionair model worden voor de aanpak van de klimaatverandering en om de mondiale ecologische schatten te redden. Hiervoor is echter meer steun nodig en moet het voorstel verbeterd worden. En de tijd loopt.

Ik richt mij tot:

De Ecuadoraanse regering, om zich ertoe te verbinden het Yasuni natuurreservaat onvoorwaardelijk en onomkeerbaar te beschermen en de rechten van de lokale en inheemse bevolking te garanderen. Dit door middel van een coherent plan dat de volledige participatie verzekert van de personen op wiens leven de beslissingen een invloed zullen hebben.

De wereldleiders, om zich ertoe te verbinden samen te werken met de Ecuadoraanse regering en de lokale inwoners en te helpen bij de creatie van het best mogelijke plan om Yasuni te redden. Dat ze daarnaast ook financi‘le steun bieden zodat het behoud van het natuurreservaat onvoorwaardelijk verzekerd wordt en de rechten van de bewoners gerespecteerd worden, zowel nu als in de toekomst.

Les champs marqués  *  sont obligatoires.

* Prénom:
* Nom de famille:
* Courrier électronique:
* Pays:
Commentaires:
  
 

Je vous remercie pour votre soutien!

Cliquez ici pour consulter les signatures pétition.   
   

Events


Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /home/yasuni/public_html/upcomingEvents.php on line 6